Designer & Guldsmed Jan Jørgensen


Her følger historien om en designer og guldsmed - en beretning om den 50 årige Jan Jørgensen – opvokset i Nordsjælland, midt i kuperet natur, tæt ved Grib skov og Esrum sø - mennesket der tidligt vidste at formgivning skulle præge livets bane. Efter folkeskolen stod det klart for Jan Jørgensen, at arbejde med guld og design var målet.Naturen som vigtig medspiller.

Naturen spillede en stor rolle i Jan Jørgensens opvækst, og som inspiration til formgivningen. Bølgende marker, skov, sø og Øresund, hvor familien havde en gammel båd i Sletten havn,  gav Jan særlig lyst til det våde element. Han sejlede optimistjolle, og gik ind i surf-sporten da den begyndte. Jan dyrkede wind-surfing på højt plan indtil videreuddannelsen i Schweiz. Men også på Genève søen kunne der surfes.


I sin 2-årige periode i Schweiz fik Jan smag for ski-løb og hang-gliding i bjergene rundt om Genève. Det blev til mange aftener og week-ends på ski, og med et flyve certifikat på fransk blev der også tid til mange gode oplevelser i luften.


Fritiden i luften og på havet giver energi.

Hjemvendt og bosat i Nordjylland, med udsigt til Limfjorden, 25 km til Vesterhavet, og skrænterne ved Løkken, der er nord Europas bedste para-glider sted, er der rige muligheder for at dyrke sport til vands og i luften.


Jan har skiftet den 30 kg tunge hang-glider ud med faldskærmen der glider på skrænter, para-glideren. At være fri som fuglen bringer ny energi og inspiration til nyt design. I de seneste 3 år er den nyeste surf disciplin, kite surfing også kommet på listen over fritidsaktiviteter.


Familien er den nødvendige base i livet.

Jan Jørgensen har nu i 20 år boet i Nordjylland med sin kone, som han mødte i Genève. De har sammen 2 sønner, Bjørn på 18 år, og Mikkel på 14 år. En stabil base og støtte på hjemmefronten er en forudsætning for at kunne leve sine tanker og mål ud. Hele familien tager del i virksomheden, finder naturmaterialer til fotografering af smykkerne, hjælper med at fremstille markedsførings materialer mv. Begge sønner synes at guldmedehåndværket er spændende, og i fars hjemme-værksted har de deres eget lille guldsmedebord med egne værktøjer. Måske vil de en dag gå i fars fodspor.

 
Curriculum Vitae
Født: Nordsjælland 1961
Udd.guldsmed:  København  1978 -1982
Efter udd. juvelér: Genève, Schweiz 1983 -1985
Guldsmed: Aalborg 1985 -1988
Efter udd: Industriel designer: Skive 1988-1989
Freelance designer: Skandinavien 1989-1994
Selvstændig:  Art of Jan Jørgensen  1995 - 


MERE INFORMATION

Design processen
Fra ide til smykke

Unika design
Diverse opgaver for kunder

Moderne design museum
Design som ikke forhandles længere.

Kreativitet
må udfoldes

Fritid
Naturens kræfter

Om virksomheden
Generelt

Fodsporene
kopierne

Papirkurven
Det der røg ud osv.
Designprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlFritid.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlPapirkurv.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlFritid.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlPapirkurv.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7

Art of Jan Jørgensen

Aabybro Centeret 10

9440 Aabybro

Tlf: 96170202

info@artof.dk