Den der går i andres fodspor...

kommer aldrig foran...


Designer Jan Jørgensen er meget arbejdsom, og har både som freelance designer, og senere med virksomheden, Art of Jan Jørgensen, udviklet rigtigt mange nye smykker og smykke-ideer. Desværre oplever han også løbende, at der er mange virksomheder som tilsyneladende ikke ønsker at gå forrest !  Men i stedet vælger at kopiere Jan Jørgensen.Der er 2 typer virksomheder i alle brancher, hvad enten det er tøj, møbler eller smykker, der oplever at måtte bruge mange ressourcer på at forsvare rettighederne til de ideer og produkter, som de har investeret  rigtigt meget energi i at udvikle... ja i nogle tilfælde hjerteblod !


Den ene type virksomhed, der er stærkt kopieret, er dem der er markedsførende, dvs. typisk virksomheder du kender navnet på.


Den anden type virksomheder, der kopieres stærkt, er dem, der går forrest inden for deres felt eller branche med nye ideer og andre måder at gøre tingene på.


Designer Jan Jørgensen hører til i den sidste kategori, og har gennem tiden, og især i de første år, brugt mange ressourecer på at forsvare sine rettigheder når de er blevet kopieret af andre virksomheder. Designer Jan Jørgensen  har således måttet trække mange virksomheder i retten, og har da også vundet retsagerne..... men forretningsmoralen hos disse kopister er  lav, eller ikke eksisterende, så de bliver ved med at kopiere andre...


Det er selvfølgelig flatterende at være blandt de designere som er mest kopieret, men forretningsmæsigt er det ikke specielt positivt.


I de senere år er designer Jan Jørgensen gået helt til uderpunktet af det håndværksmæssigt mulige i sine  designs, og det har da også nedsat antallet af kopierne... alene fordi kopisterne faktisk ikke er i stand til at gøre os kunsten efter.


Men den devise vi lever efter i hverdagen på Jan Jørgensens værksted er, at anstrenge os håndværksmæssigt, og altid yde det bedste vi kan, for at du kan se det faktum at:


Originalen er bedre end kopien !

 
MERE INFORMATION

Design processen
Fra ide til smykke

Unika design
Diverse opgaver for kunder

Moderne design museum
Design som ikke forhandles længere.

Kreativitet
må udfoldes

Fritid
Naturens kræfter

Om virksomheden
Generelt

Fodsporene
Stærkt kopieret

Papirkurven
Det der røg ud osv.


Designprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlFritid.htmlVirksomheden.htmlVirksomheden.htmlPapirkurv.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlFritid.htmlVirksomheden.htmlVirksomheden.htmlPapirkurv.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7

Art of Jan Jørgensen

Aabybro Centeret 10

9440 Aabybro

Tlf: 96170202

info@artof.dk