PRESSE OMTALE
Arkivet er sorteret med seneste øverst.
Opdateret  i Januar 2012

Dronningens “magiske hat”
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

H.M. Dronningens “magiske hat”
TV2.Indslag Se nordlyset er i magisk broc..

Forunderlig broche til Dronningen
TV.Indslag Mød designeren og se tilbliv..

Det skrev aviserne før aflevering
Aviserne var med da Dronningens hat...

Det skrev aviserne efter jubilæet
Aviserne om Dronningens hat

Dronningen i branche magasinet
Hele smykkebrancen fik flot artikel

Begejstret Dronning
Sådan modtog Dronningen gaven
151 Diamanter til H.M. Dronningen
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

151 diamanter til Dronningen
Nordjyske stifttidende 70 år Dronningen

Hemmeligt Dronningen 70 år
Aabyposten, designeren & hemmelig..

Dronningens 70 års gave
Aabyposten afslører, designer Jan ....

Magasinet om 70 års dagen
Dronningens 70 års gave af designer..EGNE-PRESSEMEDDELELSER
Vælg type herunder
Opdateret  i Januar 2012

En Magisk hat til Dronningen
H.M. Dronning Margrethe 40 års regent

Special opgave til Dronningen
Unik start på et helt nyt eksklusivet smykkesystem

Om designeren og smykkerne
Portræt af designeren og hans smykker

Om Brillant smykkerne
Brillantsmykker i unikt design +designeren

Om vielsesringe
Vielsesringene og designeren

Om alliance smykkerne
Klassisk design med ny karakterMERE INFORMATION

Design processen
Fra ide til smykke

Unika design
Diverse opgaver for kunder

Moderne design museum
Design som ikke forhandles længere.

Kreativitet
må udfoldes

Om virksomheden
Generelt

Fodsporene
kopierne

Forhandlere
Guldsmede forretninger

Papirkurven
Det der røg ud osv.


Presse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlPressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012.htmlPressemeddel_Dronning_forsvarsbrodre_2010.htmlPressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlhttp://janjorgensensmykker.dk/forhandlerkortPapirkurv.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlPressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012.htmlPressemeddel_Dronning_forsvarsbrodre_2010.htmlPressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlhttp://janjorgensensmykker.dk/forhandlerkortPapirkurv.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7shapeimage_1_link_8shapeimage_1_link_9shapeimage_1_link_10shapeimage_1_link_11shapeimage_1_link_12shapeimage_1_link_13shapeimage_1_link_14shapeimage_1_link_15shapeimage_1_link_16shapeimage_1_link_17shapeimage_1_link_18shapeimage_1_link_19shapeimage_1_link_20shapeimage_1_link_21shapeimage_1_link_22shapeimage_1_link_23shapeimage_1_link_24shapeimage_1_link_25shapeimage_1_link_26shapeimage_1_link_27

Mere presse omtale

Vælg hvad du vil læse eller se på menuen til venstre

Igennem tiden er der blevet skrevet og vis meget om smykkerne og Designer Jan Jørgensen. Det er både TV , aviser og magasiner som har  fortalt nyheder og interessante historier igennem årene. I presse sektion her, har vi lagt nogle af de vigtigste historier fra de seneste år. Læs bla. om design selv smykket til H.M. Dronning margrethes 70 års fødselsdag.


På denne side har vi samlet de pressemeddelelser som er udsendt gennem årene, mange af historierne og smykke nyheder har været trykt i diverse nyhedsmedier  i Danmark. Se historierne under “ EGNE-PRESSEMEDDELELSER” i menuen til venstre

Short cut... Se også 24 Nordjyske Indslag.

24 Nordjyske TV mød designeren til H.M Dronning Margrethe´s 40 års Jubilæum

Se det her...

Det skrev aviserne før aflevering.

Om designer Jan Jørgensen på vej med endnu en opgave til  H.M. Dronning Margrethe.

Pressen skrev allerede før opgaven var færdig, at der var noget nyt på vej til Dronningen, resultatet måtte ikke afsløres, så det var mest om processen og designeren bag.

Short cut... Læs hvad aviserne skrev efter 40 års jubilæet.

Det skrev pressen efter H.M. Dronning Margrethe personligt fik gaven.

Se det her...

Art of Jan Jørgensen

Aabybro Centeret 10

9440 Aabybro

Tlf: 96170202

info@artof.dk

Short cut... Se også TV2 Nord Indslag.

TV2Nord indslag om et “magisk” smykke til H.M Dronning Margrethe´s 40 års Jubilæum

Se det her...

Det skrev aabybro posten den 10 januar 2012

Efter hektisk jule- og nytårstravlhed har hverdagen tilsyneladende atter holdt sit indtog i Aabybro Centret. Kun et fåtal af de, der haster forbi i storm og regn, ved, at der hersker koncentreret aktivitet på første sal over Profil Smykker. Her er guldsmed Jan Jørgensen travlt beskæftiget med en særlig bestillingsopgave:


Et smykke til Dronning Margrethe i anledning af hendes 40 års regentjubilæum, den 14. januar. Jan Jørgensen er en mand, der holder af at udfordre sig selv, både når han dyrker sin lidenskab som kitesurfer og i sit arbejde som guldsmed.

Her er han heller ikke er bange for at begive sig ud på dybt vand, vel vidende at mangeårig erfaring og faglige ekspertise nok skal bringe ham sikkert i land.


Da Karl Erik Nielsen, præsident for foreningen, ”De samvirkende danske Forsvarsbroderselskaber”, i begyndelsen af december bestilte et smykke som gave til Dronningens jubilæum, var det både en ære og en faglig udfordring, og det er ikke

første gang, Jan Jørgensen laver et smykke til regenten. For to år siden, da Dronningen fyldte 70, udførte han en lignende opgave. Ligesom nu, var giveren også den gang De danske Forsvarsbrødre, og resultatet blev et unikt halssmykke, bestående af tre brillantbesatte kugler. Denne gang er det et helt anderledes smykke, Jan Jørgensen har givet sig i kast med.


Vi har lovet, at vi først i næste uge afslører resultatet, for det skal naturligvis være hemmeligt til selve jubilæumsdagen. Så meget kan vi dog afsløre, at selv om Dronningens smykkeskrin hører til de absolut velassorterede, indeholder det næppe noget, der ligner det, der i øjeblikket fremstilles på Jan Jørgensens værksted.


Vi røber næppe nogen hemmelighed ved at fortælle, at materialerne er sølv, guld og diamanter, og både giver og modtager er symboliseret i udformningen. Hertil kommer, at smykket på magisk vis ophæver selve tyngdeloven, og – så fortæller vi ikke mere...


Jammerbugt Kommune har i Jan Jørgensen atter fået en guldsmed, der i kompromisløshed, originalitet og håndværksmæssig kunnen hæver sig over gennemsnittet. En værdig arvtager til Bent Exner, der gennem mange år skabte smykker til det danske kongehus, bl.a. Dronning Ingrid, Kong Frederik, Dronning Margrethe og senest, kort før sin død, det meget omtalte skrin til Kronprinseparrets bryllup.


Jan Jørgensen har ikke været alene om opgaven. Hele arbejdsprocessen er sket i tæt samarbejde med Peter, hans mangeårige medarbejder.- Peter er både min højre og min venstre hånd, fortæller Jan. Vi har et fantastisk samarbejde, hvor vi hver især udfører den del af opgaven, vi er bedst til. Peter er heldigvis god til at stå tidligt op, mens jeg ikke har noget imod at arbejde til kl. 4 om natten, så de mange, mange timers koncentreret arbejde

foregår faktisk i døgndrift. Alligevel bliver smykket først færdigt i sidste øjeblik, før det skal afleveres tirsdag den 11. januar.


Opgaven har trukket tænder ud, og der har været tidspunkter, hvor jeg har overvejet, om vi burde have takket nej til opgaven. Men dels var den spændende og rummer mulighed for helt nye muligheder i vores fremtidige smykkeproduktion, dels fik vi opgaven på et tidspunkt, hvor vi ikke havde store forventninger til julehandlen på grund af finanskrisen. På dét punkt tog vi nu fejl, for i december blev salget af diamantsmykker faktisk fordoblet i forhold til året før.


Gennem de seneste uger har Dronning Margrethe således fyldt meget i det lille værksted i Aabybro Centret, og selv om andre opgaver naturligvis også er blevet udført, har koncentrationen været centreret om det unikke smykke. - Jeg har stor respekt for Dronningen, og de portrætudsendelser og interviews, jeg har set på TV, fortæller mig, at hun rummer mange menneskelige kvaliteter, og jeg mener kongehuset har betydning i markedsføringen af Danmark.


Jeg vil ikke ligefrem betegne mig selv som ”royalist” - i hvert fald ikke på samme måde som min kone er det, for jeg er ikke at finde blandt de mange TV seere, der følger de kongelige begivenheder som bryllupper og dåb. Men selve ordet klinger godt, og allerede for flere år siden skabte vi faktisk en smykkeserie, der hedder ”Royal”, slutter Jan Jørgensen, der glæder sig til at overraske, ikke bare Dronning Margrethe, men også alle os andre, med et nyt, grænseoverskridende, magisk smykke, hvis lige aldrig tidligere er set. Lyder det som et eventyr?


Se mere i næste uges avis.

Det skrev Nordjyske stiftidende den 3 januar 2012

Aabybro-broche til regenten

af. Michael Christiansen

Designer og guldsmed Jan Jørgensen arbejder med opgaven, der skal være klar til lørdag 14. januar.


Der kommer en både smuk og brugbar gave, designet og fremstillet i Aabybro, på gavebordet, når H.M.

Dronning Margrethe lørdag 14. januar har 40 års regeringsjubilæum.


Designer og guldsmed Jan Jørgensen har af De samvirkende danske Forsvarsbroderselskaber fået opgaven

- en magisk hattebroche. Det var samvirkets præsident, tidligere brigadegeneral Karl Erik Nielsen,

Aabybro, der tog kontakt til Jan Jørgensen.


- Jeg fik forholdsvis frie hænder til at udvikle, designe og fremstille gaven. Brochen bliver udformet som

en sølvhat med guldbånd og ædle stene i farverne rød, hvid og grøn. Det besluttede jeg hurtigt, forklarer

Jan Jørgensen.


- Jeg var straks klar over, at hatte er noget af det, regenten er meget kendt for. De farvede diamanter på

hatten symboliserer forsvarsbrødrenes farver, fortæller Jan Jørgensen. - Hatten med bånd og diamanter skal samtidig symbolisere, at dronningen er overhoved for Danmark, Grønland og Færøerne. Gaven bliver både smuk og anvendelig på en genial og anderledes måde.


Magi i smykkeskrinet

- Noget af det magiske i gaven bliver et lodretstående smykkeskrin, afslører Jan Jørgensen. Men så vil han

heller ikke afsløre mere om brochen, inden gaven er leveret. Når brochen er afleveret, vil han nok have brugt omkring en måned alene på denne opgave. Prisen til en kunde ville være på omkring 100.000 kroner. Så meget giver forsvarsbrødrene ikke.


- Jeg har set en stor udfordring i at lave denne broche. Jeg har været tilbage i min læretid for at hente

viden og færdigheder indenfor sølvsmedearbejde. Det er noget anderledes end mit vante gebet -

guldarbejdet.


Jan Jørgensen lavede også et unikt smykke til dronningen, da hun fyldte 70 år i 2010. Denne gave var

også en bestillingsopgave fra De samvirkende danske Forsvarsbroderselskaber.


Forsvarsbrødrene

De samvirkende danske Forsvarsbroderselskaber er Danmarks ældste soldaterforening, stiftet i året 1859

under navnet De Danske Vaabenbroderselskaber. Samvirket består af 70 selskaber med 11.410

medlemmer.