PRESSE OMTALE
Arkivet er sorteret med seneste øverst.
Opdateret  i Januar 2012

Dronningens “magiske hat”
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

H.M. Dronningens “magiske hat”
TV2.Indslag Se nordlyset er i magisk broc..

Forunderlig broche til Dronningen
TV.Indslag Mød designeren og se tilbliv..

Det skrev aviserne før aflevering
Aviserne var med da Dronningens hat...

Det skrev aviserne efter jubilæet
Aviserne om Dronningens hat

Dronningen i branche magasinet
Hele smykkebrancen fik flot artikel

Begejstret Dronning
Sådan modtog Dronningen gaven151 Diamanter til H.M. Dronningen
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

151 diamanter til Dronningen
Nordjyske stifttidende 70 år Dronningen

Hemmeligt Dronningen 70 år
Aabyposten, designeren & hemmelig..

Dronningens 70 års gave
Aabyposten afslører, designer Jan ....

Magasinet om 70 års dagen
Dronningens 70 års gave af designer..EGNE-PRESSEMEDDELELSER
Vælg type herunder
Opdateret  i Januar 2012

En Magisk hat til Dronningen
H.M. Dronning Margrethe 40 års regent

Special opgave til Dronningen
Unik start på et helt nyt eksklusivet smykkesystem

Om designeren og smykkerne
Portræt af designeren og hans smykker

Om Brillant smykkerne
Brillantsmykker i unikt design +designeren

Om vielsesringe
Vielsesringene og designeren

Om alliance smykkerne
Klassisk design med ny karakterMERE INFORMATION

Design processen
Fra ide til smykke

Unika design
Diverse opgaver for kunder

Moderne design museum
Design som ikke forhandles længere.

Kreativitet
må udfoldes

Om virksomheden
Generelt

Fodsporene
kopierne

Forhandlere
Guldsmede forretninger

Papirkurven
Det der røg ud osv.


Presse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlPressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012.htmlPressemeddel_Dronning_forsvarsbrodre_2010.htmlPressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlhttp://janjorgensensmykker.dk/forhandlerkortPapirkurv.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlPressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012.htmlPressemeddel_Dronning_forsvarsbrodre_2010.htmlPressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlhttp://janjorgensensmykker.dk/forhandlerkortPapirkurv.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7shapeimage_1_link_8shapeimage_1_link_9shapeimage_1_link_10shapeimage_1_link_11shapeimage_1_link_12shapeimage_1_link_13shapeimage_1_link_14shapeimage_1_link_15shapeimage_1_link_16shapeimage_1_link_17shapeimage_1_link_18shapeimage_1_link_19shapeimage_1_link_20shapeimage_1_link_21shapeimage_1_link_22shapeimage_1_link_23shapeimage_1_link_24shapeimage_1_link_25shapeimage_1_link_26shapeimage_1_link_27

Mere presse omtale

Vælg hvad du vil læse eller se på menuen til venstre

Igennem tiden er der blevet skrevet og vis meget om smykkerne og Designer Jan Jørgensen. Det er både TV , aviser og magasiner som har  fortalt nyheder og interessante historier igennem årene. I presse sektion her, har vi lagt nogle af de vigtigste historier fra de seneste år. Læs bla. om design selv smykket til H.M. Dronning margrethes 70 års fødselsdag.


På denne side har vi samlet de pressemeddelelser som er udsendt gennem årene, mange af historierne og smykke nyheder har været trykt i diverse nyhedsmedier  i Danmark. Se historierne under “ EGNE-PRESSEMEDDELELSER” i menuen til venstre

Short cut... Se også 24 Nordjyske Indslag.

24 Nordjyske TV mød designeren til H.M Dronning Margrethe´s 40 års Jubilæum

Se det her...

Guldsmed Jan Jørgensen vogter over en hemmelighed.

I et værksted over profilsmykker sidder en mand og vogter over en hemmelighed. Guldsmed Jan Jørgensen har udført et bestillingsarbejde, et smykke til Dronning Margrethe, men vi har lovet først at afsløre gaven i næste uge.

Til dronningens 70 års føselsdag udførte designer og guldsmed Jan Jørgensen et unikt smykke med mange muligheder. Aviserne var på “pletten”  men måtte vente med at afsløre smykket.

Art of Jan Jørgensen

Aabybro Centeret 10

9440 Aabybro

Tlf: 96170202

info@artof.dk

Short cut... Se også TV2 Nord Indslag.

TV2Nord indslag om et “magisk” smykke til H.M Dronning Margrethe´s 40 års Jubilæum

Se det her...

Det skrev abybro posten den 13 april 2010.

Aabybro Posten, tirsdag den 13. april 2010. Af Grethe Rolle.

rolle@aabybroposten.dkGuldsmed Jan Jørgensen

I et værksted oven over Profilsmykker sidder en mand og vogter over en hemmelighed. Guldsmed Jan Jørgensen har udført et bestillingsarbejde, et smykke til Dronning Margrethe, men vi har lovet først at afsløre gaven i næste uge, selv om Dronningen, så vidt vides, ikke hører til Aabybro Postens faste læsere.


Guldsmeden

Forleden besøgte vi Jan Jørgensen, der fortæller:

Jeg er vokset op i Grønholt nær Fredensborg, og siden min barndom har jeg været kreativ og bevidst om, hvilken udformning dagligdags ting som mine bukselommer skulle have. Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg ville arbejde med mine hænder og designe, og når jeg gik ind i guldsmedefaget, var det først og fremmest den kreative proces, der tiltrak mig. Jeg er uddannet på to værksteder i København. De første to år hos guldsmed Ring, der først og fremmest fremstillede kædevarer, hvilket ikke var specielt kreativt. Senere kom jeg til Georg Jensens juvelérværksted, og her fik jeg omsider selv indflydelse på hvad jeg lavede. For at uddanne mig yderligere rejse jeg til Schweiz, og ud over det faglige, var det også her, jeg mødte min kone, Merete, der arbejdede som aupair og kom fra Nordjylland.


Designer med eget værksted

Merete var årsag til, at vi flyttede hertil, hvilket jeg bestemt ikke har fortrudt. I fem år arbejdede jeg kreativt i en virksomhed i Aalborg, og var freelance designer for forskellige skandinaviske firmaer, indtil drømmen om eget værksted blev realiseret. Jeg designer og laver smykker på vores værksted. Af og til påtager vi os bestillingsopgaver, som gaven til Dronningen, men vi udfører ikke reparationsopgaver, heller ikke for Profil Smykker, som jeg i dag ejer sammen med Gitte, Lykke og Ulla. De driver forretningen, hvorfra vi sælger mine smykker, men ellers er jeg ikke aktiv i butikken. Peter, min medarbejder på værkstedet, har jeg arbejdet sammen med i mange år, og han var også med, da jeg startede værksted i vores private bolig i 1996.


Nedtur

Virksomheden voksede, så vi var enogtyve ansatte, da ulykken ramte i form af en finanskrise i 2001. En hovedinvestor tabte alle sine penge i noget, der intet havde med virksomheden Jan Jørgensen at gøre. Det var en voldsom koldbøtte, der resulterede i, at vi måtte skære drastisk ned og tabte mange penge. Det var ærgerligt, for på det tidspunkt var vi i færd med at skabe en skandinavisk mærkevarevirksomhed med Jan Jørgensen smykker. I dag er virksomheden skruet anderledes sammen, vi er atter på vej op og er ikke længere sårbare.


Vielsesringene

Omdrejsningspunktet i virksomheden og én af vore helt store artikler er vielsesringe, som vi færdiggøre efter kundernes eget ønske. De kan selv sætte det endelige præg og får dermed et sæt ringe der er helt unikke. Vi har knap 100 danske forhandlere. I alle butikker findes vores display, hvor kunderne kan se de forskellige muligheder og ud fra dem træffe personlige valg.

Brillanter

Vi har også stor ekspertise i brillantsmykker, som sælges af den samme kreds af forhandlere. Finanskrisen har bevirket, at vi, som man måske kan forvente, sælger mange billige smykker. Til gengæld er også salget af meget kostbare smykker stigende. Det er altså smykker i mellemprisklassen, der er svære at sælge i dag. Jeg har både forudsætninger og evner til at fremstille de virkelig kostbare smykker, og det er dem, jeg i stadig højere grad saatser på.


Jan Jørgensen, et godt navn

Siden nedturen i 2001 har jeg holdt lav profil, men nu er kræfterne samlet igen, og som sjællænder sætter jeg ikke mit lys under en skæppe. Jeg kender mit eget værd, jeg har et godt navn, også blandt kolleger, og nu er jeg parat til at markere mig udadtil igen. De danske lønninger betyder, at vi får en del af det grundlæggende arbejde udført i Indien, mens vi samler og færdiggør smykkerne her på værkstedet.


Udfordringer til vands og i luften

I min fritid er jeg lidt af en sprællemand og har altid søgt udfordringer rent sportsligt. Som barn og ung gennem sejlsport og surfing på Esrum Sø, og i mange år har jeg dyrket alt, hvad der kan flyve. Gennem mange år har jeg fløjet paraglider og hangglider, og senest er kitesurfing kommet til. Jeg er nysgerrig overfor nye udfordringer. Kan jeg, eller kan jeg ikke? Jeg er entreprenørtypen, der ikke kan lade være med at stikke næsen i noget nyt, uden ligefrem at være dumdristig.


Designer/forretningsmand

Sideløbende med værkstedet driver vi Guldsmedenes Netbutik, der sælger Danmarks billigste diamantsmykker. Kunderne findes overalt i verden, og på Færøerne er Jan Jørgensen vielsesringe rigtigt populære i øjeblikket. Man kan sagtens sælge unikke ting på nettet, det sparer både tid og omkostninger. Alternativet ville være, at jeg pakker en kuffert og rejser til Dubai, og det har slet ikke den samme effekt.


Det har været en opgave at få designeren og købmanden til at gå hånd i hånd. Jeg ved, jeg er god til at lave smykker, men for at få det formidlet, har jeg måttet alliere mig med andre. Men jeg synes, det er ved at lykkes også at få ”forretningsmanden” på banen, slutter Jan Jørgensen.


Se smykket til Dronnning Margrethe i næste uges avis.