PRESSE OMTALE
Arkivet er sorteret med seneste øverst.
Opdateret  i Januar 2012

Dronningens “magiske hat”
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

H.M. Dronningens “magiske hat”
TV2.Indslag Se nordlyset er i magisk broc..

Forunderlig broche til Dronningen
TV.Indslag Mød designeren og se tilbliv..

Det skrev aviserne før aflevering
Aviserne var med da Dronningens hat...

Det skrev aviserne efter jubilæet
Aviserne om Dronningens hat

Dronningen i branche magasinet
Hele smykkebrancen fik flot artikel

Begejstret Dronning
Sådan modtog Dronningen gaven151 Diamanter til H.M. Dronningen
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

151 diamanter til Dronningen
Nordjyske stifttidende 70 år Dronningen

Hemmeligt Dronningen 70 år
Aabyposten, designeren & hemmelig..

Dronningens 70 års gave
Aabyposten afslører, designer Jan ....

Magasinet om 70 års dagen
Dronningens 70 års gave af designer..EGNE-PRESSEMEDDELELSER
Vælg type herunder
Opdateret  i Januar 2012

En Magisk hat til Dronningen
H.M. Dronning Margrethe 40 års regent

Special opgave til Dronningen
Unik start på et helt nyt eksklusivet smykkesystem

Om designeren og smykkerne
Portræt af designeren og hans smykker

Om Brillant smykkerne
Brillantsmykker i unikt design +designeren

Om vielsesringe
Vielsesringene og designeren

Om alliance smykkerne
Klassisk design med ny karakterMERE INFORMATION

Design processen
Fra ide til smykke

Unika design
Diverse opgaver for kunder

Moderne design museum
Design som ikke forhandles længere.

Kreativitet
må udfoldes

Om virksomheden
Generelt

Fodsporene
kopierne

Forhandlere
Guldsmede forretninger

Papirkurven
Det der røg ud osv.


Presse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlPressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012.htmlPressemeddel_Dronning_forsvarsbrodre_2010.htmlPressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlhttp://janjorgensensmykker.dk/forhandlerkortPapirkurv.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlPressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012.htmlPressemeddel_Dronning_forsvarsbrodre_2010.htmlPressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlhttp://janjorgensensmykker.dk/forhandlerkortPapirkurv.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7shapeimage_1_link_8shapeimage_1_link_9shapeimage_1_link_10shapeimage_1_link_11shapeimage_1_link_12shapeimage_1_link_13shapeimage_1_link_14shapeimage_1_link_15shapeimage_1_link_16shapeimage_1_link_17shapeimage_1_link_18shapeimage_1_link_19shapeimage_1_link_20shapeimage_1_link_21shapeimage_1_link_22shapeimage_1_link_23shapeimage_1_link_24shapeimage_1_link_25shapeimage_1_link_26shapeimage_1_link_27

Mere presse omtale

Vælg hvad du vil læse eller se på menuen til venstre

Igennem tiden er der blevet skrevet og vis meget om smykkerne og Designer Jan Jørgensen. Det er både TV , aviser og magasiner som har  fortalt nyheder og interessante historier igennem årene. I presse sektion her, har vi lagt nogle af de vigtigste historier fra de seneste år. Læs bla. om design selv smykket til H.M. Dronning margrethes 70 års fødselsdag.


På denne side har vi samlet de pressemeddelelser som er udsendt gennem årene, mange af historierne og smykke nyheder har været trykt i diverse nyhedsmedier  i Danmark. Se historierne under “ EGNE-PRESSEMEDDELELSER” i menuen til venstre

Short cut... Se også 24 Nordjyske Indslag.

24 Nordjyske TV mød designeren til H.M Dronning Margrethe´s 40 års Jubilæum

Se det her...

Smykke til Margrethe lavet i Aabybro.

Fødselar:  Guldsmed har designet unik gave med guldkugle og brillantkugler-overrækkes til dronningen idag.

Til dronningens 70 års føselsdag den 16 april 2010 udførte designer og guldsmed Jan Jørgensen et unikt smykke med mange muligheder i de 3 smykkekugler med ialt 151 diamanter.

Art of Jan Jørgensen

Aabybro Centeret 10

9440 Aabybro

Tlf: 96170202

info@artof.dk

Short cut... Se også TV2 Nord Indslag.

TV2Nord indslag om et “magisk” smykke til H.M Dronning Margrethe´s 40 års Jubilæum

Se det her...

Det skrev Nordjyske stifttidende den 16 april 2010.

Nordjyske Stiftstidendende, fredag den 16. april 2010.

Af Henrik Strømgaard.


Smykke til Margrethe lavet i Aabybro


Fødselar: Guldsmed har designet unik gave med guldkugle og brillantkugler – overrækkes til dronningen i dag.


Hendes Majestæt Dronning Margrethe fylder 70 år i dag, og på gavebordet ligger et unikt smykke, der er blevet fremstillet i Aabybro. Designer og guldsmed Jan Jørgensen har designet og fremstillet gaven, der består af en stor kugle i rød- og hvidguld med en hvid, en rød og en grøn diamant. Desuden to brillantbesatte kugler i hvidguld, og alle tre kugler er sat på sorte læderkæder.


”Gaven er en bestillingsopgave fra De Samvirkende Danske Forsvarsbroderselskaber. Det var Knud Erik Nielsen fra Aabybro, der kontaktede mig. Han er i Forsvarsbrødrene, som dronningen er protektor for. Han er inviteret til droninngens fødselsdag, og så skal han jo have en gave med”, fortæller Jan Jørgensen.


Henvendelsen førte til et tidskrævende arbejde, hvor designeren skulle komme med noget unikt og samtidigt holde sig til oplægget fra giveren: Gaven skulle være moderne og indeholde Forsvarsbrødrenens logo og de tre farver rød, hvid og grøn. ”Det har virkelig trukket tænder ud”, fortæller Jan Jørgensen. ”Alene det at sætte 91 bittesmå diamanter på én brillantkugle har taget omkring 20 timer”.


Efter alle anstrengelserne og et tæt samarbejde med Knud Erik Nielsen stod guldsmeden med et smykke som har forskellige kombinationsmuligheder. Kæden kan ændres, så den kan bruges som halskæde, armbånd eller smykkelås til et tørklæde. Brillantkuglerne kan placeres der, hvor bæreren selv ønsker det takket være en lille gummiring, der holder dem på plads.


Dronningen modtager første og hidtil eneste eksemplar af designet, og Jan Jørgensen har fået lavet en bog, der præsenterer smykket og de forskellige måder, det kan bæres på. Mens guldkuglen med Forsvarsbrødrenens logo kun hører dronningen til, kommer brillantkuglerne til at indgå i et nyt smykkesystem, så Jan Jørgensens kunder også kan føle sig lidt kongelige.


Guldsmed uden hvid kittel.

Eventyrreren Jan Jørgensen, Gjøl ligner ikke en traditionel guldsmed. I sin fritid elsker han sportsgrene som kitesurfing og  paragliding.

Nordjyske stifttidende skrev lidt baggrund om designer Jan Jørgensen i forbindelse med overrækkelsen af det unikke smykke til H.M.Dronning Margrethes 70 års fødselsdag.

Nordjyske Stiftstidendende, fredag den 16. april 2010.

Af Henrik Strømgaard.


Guldsmed uden hvid kittel

Eventyrer Jan Jørgensen, Gjøl, ligner ikke en traditionel guldsmed. I sin fritid elsker han sportsgrene som kitesurfing og paragliding.


Aabybro: ”Jeg er kke sådan en typisk guldsmed i hvid kittel”. Jan Jørgensen smiler. Det gør han meget, mens han taler. Og det gør han også meget. Altså taler.

Om op- og nedture i sin karriere. Om ekstreme sportsgrene. Om at desgine smykker. Han har lyst til at fortælle, og tiden flyver i hans selskab.


Han har nu også mange oplevelser at dele ud af. Jan Jørgensen blev født på Sjælland i 1961 og blev som ung ofte væltet af vindsurferen når han var taget ud på Esrum sø ved Fredensborg slotspark, og Dronningens helikopter kom brummende lavt over søen og skabte vindstød, der gjorde det umuligt at blive stående på brættet.


Som ung vidste han, at han ville arbejde med noget kreativt. Gennem en ven var han heldig at få en af de eftertragtede mesterlærepladser som guldsmed hos Georg Jensen, ligesom han fik plads hos W. Ring. ”Efter 4 år var jeg udlært guldsmed, men jeg følte stadig, at jeg manglede den kreative del, fortæller Jan Jørgensen”.


Smykke til millioner

Det lykkedes at få en uddannelsesaftale med et juvelérværksted i Geneve i Schweiz, hvor arbejdet var på et langt højere niveau. ”Der sad én og arbejde med ting, der bare var på et helt andet niveau end hjemme i Danmark. Og han var endda kun førsteårslærling”, husker Jan Jørgensen.


Trods sproglige vanskeligheder – han blev tiltalt på fransk og fattede ikke et ord – hang han på og sugede til sig af viden. ”Jeg sad og arbejde med sjældne diamanter til svimlende beløb. Sheiken i Oman skulle have et smykke til en ny hustru, og det lavede jeg. Jeg regnede ud, at det havde en værdi af syv-otte millioner kroner, men det betød ikke noget for scheiken”, fortæller Jan Jørgensen – og smiler.


I Geneve mødte han Merete Klemmensen, der var su-pair pige. Hun skulle læse på Aalborg Universitet, og Jan Jørgensen fulgte med og blev således nordjyde. ”Det har jeg aldrig fortrudt. Her er albuerum og skøn natur. Alt det, jeg kan lide”, siger han.


Ret hurtigt flyttede parret til Gjøl, hvor Jan Jørgensen nemt kunne komme på fjorden med windsurferen. I dag er det især kitesurfing – altså med drage – der trækker ham ud på vandet. Ind imellem kommer en sms på mobiltelefonen fra et netværk af paraglidere, der holder hinanden informeret om optimale vejrforhold ved især Løkken. Så varer det ikke længe, inden Jan Jørgensen hænger i luften ude over havet, højt oppe af den faldskærmslignende paraglider og varm, opstigende luft.


Højt at flyve...

Som ny nordjyde havde Jan Jørgensen fået arbejde hos Sixtus Thomsen & Søn i Aalborg, og hans viden fra især Schweiz gav ham hurtigt succes. ”Jeg måtte blive selvstændig og få noget ud af det, jeg kunne”, siger Jan Jørgensen. Han begyndte at sælge design af smykker til flere lande og blev betalt via royaltyaftaler. Det var bare umådeligt svært at holde styr på og kontrollere. Samtidigt gik storkunden Smykkekæden konkurs, og licensaftaler og tilgodehavende penge var dermed væk.


I stedet etablerede han egeen virksomhed med produktion i privaten på Gjøl. Her bleve der designet og produceret Jan Jørgensen smyykker. Men størstedelen af tiden gik med markedsføring og salg. Der måtte en investor til, så produktionen kunne øges, ligesom der bleve udviklet et smykkekoncept. Det lykkedes at skaffe en investor, og produktionen blev flyttet til en tidligere Gjøldtroldefabrik på Gjøl. Der blev etableret forhandlernetværk i Danmark, Norge og Sverige, og på et tidspunkt var der 21 ansatte.


Internettet blev taget i brug, så kunder selv kunne designe vielsesringe, og et andet designsystem gjorde det muligt for kunderne selv at sætte præg på armbånd, halsbånd og så videre. Men der var problemer med kædernes holdbarhed. ”Efter et halvt år trak vi os ud for ikke at skade virksomhedens omdømme og få løst problemet”, fortæller Jan Jørgensen.


Så blev det 11. september 2001. Terrorister  forvandlede World Trade Center til støv og murbrokker. Aktiemarkedet styrtede også i grus, og Jan Jørgensens hovedinvestor røg med ned. Pludselig var der ikke længere finansiering til at udvikle virksomhed og designkoncept. ”Så slog vi lige en kolbøtte, og jeg havde 14 dage til at finde en løsning. De ansatte skulle jo have løn”.


Ret til at hedde Jan Jørgensen

Verden var i chok, og det var umuligt at finde nye investorer. Løsningen var at sælge produktionsrettighederne til en kollega, mens Jan Jørgensen holdt fast i rettighederne til designet. Dén løsning fortryder han i dag. Rod med aftalerne og betaling førte til en retssag. ”Her sloges vi om rettighederne til mit navn. Men jeg fik da medhold i, at jeg hedder Jan Jørgensen”, fortæller designeren og kan godt grine af det i dag.


Det følgende år var hårdt men gav designeren mulighed for at tænke over, hvordan tingene var gået. Der skulle fokuseres på det, der var gået godt. Og det var at designe smykker. En kontakt til Jan Simonsen, der havde smykkeforretning i Aabybro, betød, at Jan Jørgensen flyttede til Aabybro Centret og fik værksted på første sal over butikken. Hustruen Merete Klemmensen, der havde været med i virksomheden, er i dag folkeskolelærer i Fjerritslev.


Efter at Profil-kæden kom ind i billedet med sit koncept om smykker og optik, overlod Jan Simonsen selve smykkebutikken til de tre kvindelige ekspedienter samt Jan Jørgensen. De tre kvinder passer Profil Smykker, mens Jan Jørgensen koncentrerer sig om at designe smykker og lave især vielsesringe sammen med en medarbejder. En del af produktionen laves i Indien men bliver grundigt kontrolleret af designeren.


Designet Jan Jørgensen sælges nu i Aabybro samt flere butikker rundt om i landet, og designerens hjemmeside, www.artof.dk, har udviklet sig til et mini-museum med skinnende smykker, designet gennem en lang og til tider omtumlet karriere.

Dronningen modtager idag dette smykke som er designet af Jan Jørgensen. Den store kugle i guld og hvidgld har giverens logo, samt en hvid, en rød og en grøn diamant. Brillantkuglerne  på læderkæder, som indgår i smykket bliver senere en del af et nyt smykke koncept fra designeren.

Samme smykke men anvendt på en anden måde

Brillant kuglerne holdes på plads af en lille gummiring. Den stor ekugle har 91 små brillanter på samlet 1 carat. Det tog omkring 20 timer at sætte dem på.