Pressemeddelse
SPECIAL OPGAVE
H.M. Dronning Margrethe IIs
40 års regent jubilæumANDRE
PRESSE MEDDELSER


Om designeren og smykkerne
Portræt af designeren og hans smykker

Om vielsesringe
Vielsesringene og designeren

Om Brillant smykkerne
Brillantsmykker i unikt design +designeren

Om alliance smykkerne
Klassisk design med ny karakterPRESSE OMTALE
Dronningens “magiske hat”
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

H.M. Dronningens “magiske hat”
TV2.Indslag Se nordlyset er i magisk broc..

Forunderlig broche til Dronningen
TV.Indslag Mød designeren og se tilbliv..

Det skrev aviserne før aflevering
Aviserne var med da Dronningens hat...

Det skrev aviserne efter jubilæet
Aviserne om Dronningens hat

Dronningen i branche magasinet
Hele smykkebrancen fik flot artikel

Begejstret Dronning
Sådan modtog Dronningen gaven151 Diamanter til H.M. Dronningen
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

151 diamanter til Dronningen
Nordjyske stifttidende 70 år Dronningen

Hemmeligt Dronningen 70 år
Aabyposten, designeren & hemmelig..

Dronningens 70 års gave
Aabyposten afslører, designer Jan ....

Magasinet om 70 års dagen
Dronningens 70 års gave af designer..
MERE INFORMATION

Design processen
Fra ide til smykke

Unika design
Diverse opgaver for kunder

Moderne design museum
Design som ikke forhandles længere.

Kreativitet
må udfoldes

Om virksomheden
Generelt

Fodsporene
kopierne

Papirkurven
Det der røg ud osv.
Pressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlPapirkurv.htmlPressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlPapirkurv.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7shapeimage_1_link_8shapeimage_1_link_9shapeimage_1_link_10shapeimage_1_link_11shapeimage_1_link_12shapeimage_1_link_13shapeimage_1_link_14shapeimage_1_link_15shapeimage_1_link_16shapeimage_1_link_17shapeimage_1_link_18shapeimage_1_link_19shapeimage_1_link_20shapeimage_1_link_21shapeimage_1_link_22shapeimage_1_link_23shapeimage_1_link_24shapeimage_1_link_25

Herunder kan du downloade billederne som er vist ovenfor i presse meddelsen. Billederne herunder, ligger i samme rækkefølge som du ser i pressemeddelsen. Billederne er i trykkvalitet/fuld størrelse 2 MB.

DOWNLOAD PRESSEMEDDELSEN

En magisk hat til Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

40 år som regent.

Lørdag den 14. februar fejrer Dronning Margrethe 40 års jubilæum som regent. Designer og guldsmed Jan Jørgensen har skabt et særligt smykke til Hendes Majestæt i dagens anledning – kaldet "Dronningens hat".


Dronning Margrethe har mange hatte, som enhver i landet ved. Mange dejlige, men ingen helt som dén guldsmed Jan Jørgensen har kreeret. Den er nemlig magisk og så speciel, at der skal en filmoptagelse til helt af vise, hvordan den folder sig ud. Filmen kan ses på www.artof.dk. Eller du kan læse Jan Jørgensens egen fornøjelige forklaring her; den er samtidig hans forestilling om, hvordan Majestæten modtager gaven, og forundres og besnæres af magien!


Det svævende kongerige

Det er de Samvirkende Danske Forsvarsbrødre, som Dronningen er protektor for, som har bestilt gaven. Og det er formanden for foreningen, Karl Erik Nielsen, som personligt overrækker gaven til Dronningen (det er få, der får den mulighed). Jan Jørgensen forklarer, hvordan han har planlagt overrækkelsen:


Dronningen får først udleveret en flot hatteæske i normal hattestørrelse. Hun vil pakke den ud og konstatere, at det ikke var en hat som forventet, men sølvfoden uden kugler eller broche på. Hun vil sikkert tænke, at den nok er til at sætte kvitteringer på eller lignende. Men så fremdrager Karl Erik den magiske lille ekstra æske, som han har med. Nu vil Dronningen forundres over, hvad der så sker. For Karl Erik viser hende en smuk massiv sølvkugle og fortæller hende, at den repræsenterer Danmark, og at den er smedet i Nordjylland, hvor den dygtige guldsmed har indfanget nordlyset i sit design. 


Herefter sætter han sølvkuglen på toppen af sølvfoden og slipper den. Kuglen falder naturligvis ned mod foden – og så overraskes Dronningen, for den tunge og massive sølvkugle stryger op igen, som havde den ramt en fjerder. Sådan vil den på forunderlig vis hoppe op og ned et stykke tid. Herefter sætter Karl Erik den næste massive sølvkugle på. Den repræsenterer Grønland, og den opfører sig på samme forunderlige måde, ligesom den tredje kugle, der repræsenterer Færøerne, gør det. Nu er alle sanser „tændte“. Hvor-dan Søren kunne det lade sig gøre? Jeg må simpelthen røre ved det for at forstå det, må Dronningen tænke! Den magiske hat

Men Karl Erik giver hende ikke mulighed for det. Han åbner nemlig sin flotte brigadegeneraluniform, og på hans skjorte sidder den egentlige gave til Dronningen:


En hat naturligvis, for det kommer vi ikke uden om, når det er Dronning Margrethe der fejrer 40 års regentjubilæum. Hatten er udført som en broche i sterling sølv, med en kronjuvel (diamant) i toppen, og i hattebåndet af 14 karat guld sidder yderligere tre diamanter i farverne hvid, grøn og rød, repræsenterende De Danske Forsvarsbrødre. Inden Karl Erik tager brochen af sin hvide skjorte og overdrager den, viser han endnu en gang Dronningen noget „magisk”: For nu flytter han brochen 10 cm op på skjorten blot ved at trække i hattepullen. Brochen bliver siddende her, hvorefter han drejer den en halv omgang og rykker den 5 cm ned igen, og hver gang bliver den på magisk vis siddende lige dér, hvor han efterlader den!En magisk broche helt uden mekanik eller nåle der sætter sig på tøjet præcist hvor man vil, og helt uden at beskadige stoffet.... Så tager Karl Erik brochen af, blot ved at trække den af skjorten, og placerer den på toppen af sølvfoden og slipper. Igen sker der noget overraskende: Op af hattepullen springer kronjuvelen, men den standses af en lille guldkæde, og lægger sig derefter smukt ned på hattepullen. Imens falder hatten ned mod sølvfoden, og ligesom kuglerne springer den op og ned, som havde den ramt en fjeder, indtil den falder til ro, holdt oppe af hele Kongeriget.


Når Dronningen skal bruge sin broche, tager hun den blot op fra sølvfoden, og ind springer kronjuvelen igen i toppen af hattepullen. Hun kan sætte sin broche,  som hun vil, og har hun behov for at flytte eller dreje den, gør hun det blot ved at trække i hattepullen, medens hun glædes over endnu et design fra Jan Jørgensen.Ingen håndjern, tak

Det er i øvrigt ikke første gang, Jan Jørgensen har skabt et særligt smykke til H. M. Dronningen. Til hendes 70 års fødselsdag i 2010 udførte han, igen med de Danske Forsvars-brødre som giver, et multi-smykke, som kan bruges både som halssmykke, armbånd eller fæste til tørklæder, og hvor en række guldkugler kan placeres efter ønske. Selv om Dronning Margrethe sandsynligvis har været helt uvidende om det, så har denne gave faktiske påvirket udviklingen af det nye smykke, forklarer Jan Jørgensen:


"Man kan sige, at Dronningen indirekte har blandet sig, fordi hun til Karl Erik har fortalt, at hun er rigtigt glad for smykket fra 70 års fødselsdagen, men at hun dog ikke brugte den ene af de mange funktionsmuligheder, nemlig som armbånd, fordi hun generelt ikke bryder sig om at have armbånd på, fordi de føles som „håndjern“. Derfor ønskede hun ikke, at det skulle være et armbånd denne gang.

Hvor meget, hun vil benytte sin nye broche, vil tiden vise – men mon ikke det magiske element, der er som taget ud af et HC Andersen eventyr, vil appellere til hende?".


"Og så er det faktisk kun Dronning Margrethe og jeg selv, der præcist ved, hvordan det egentligt kan lade sig gøre; man kan ikke se de på filmoptagelserne", slutter Jan Jørgensen med et hemmelighedsfuldt smil. Jeg vil overlade det til læseren at prøve at regne det ud..... 

Smykket er alene hatten, mens sølvfoden med de tre kugler repræsenterer hver del af Kongeriget Danmark, Grønland og Færøerne, og som opfører ganske „magisk“, forklarer Jan Jørgensen. Sølvfoden tjener til opbevaring af hatte-smykket, når det ikke er i brug, og her svæver hatten ganske bogstaveligt over de tre kugler, ligesom de tre kugler svæver over foden. Man skal ganske enkelt se det i bevægelse (se filmoptagelsen på www.artof.dk) eller man skal røre ved det, for at forstå hvor overraskende

Download her...Pressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012_files/DSCF4279_2.JPG
Download her...Pressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012_files/DSCF4210_2.JPG
Download her...Pressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012_files/DSCF4256_2.JPG
Download her...Pressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012_files/DSCF4257_2.JPG
Download her...Pressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012_files/DSCF4261_2.JPG
Download her...Pressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012_files/DSCF3970_2.JPG

Art of Jan Jørgensen

Aabybro Centeret 10

9440 Aabybro

Tlf: 96170202

info@artof.dk

Download her...Pressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012_files/org2_broche.tiff