Pressemeddelse
Generelt om brillantsmykkerneDOWNLOAD AF SPECIFIKKE PRESSE MEDDELELSER OG BILLEDER 
AF BRILLANTSMYKKE SERIERNE

Royal Art
Download af pressetekst + billeder

Royal Heart
Download af pressetekst + billeder

Royal Trend
Download af pressetekst + billeder

Royal Charm
Download af pressetekst + billeder

Royal Romance
Download af pressetekst + billeder

Om Brillant smykkerne
Generel for alle brillantsmykkerne + designerenANDRE
PRESSE MEDDELSER

Om designeren og smykkerne
Portræt af designeren og hans smykker

Om vielsesringe
Vielsesringene og designeren

Om alliance smykkerne
Klassisk design med ny karakterPRESSE OMTALE
Dronningens “magiske hat”
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

H.M. Dronningens “magiske hat”
TV2.Indslag Se nordlyset er i magisk broc..

Forunderlig broche til Dronningen
TV.Indslag Mød designeren og se tilbliv..

Det skrev aviserne før aflevering
Aviserne var med da Dronningens hat...

Det skrev aviserne efter jubilæet
Aviserne om Dronningens hat

Dronningen i branche magasinet
Hele smykkebrancen fik flot artikel

Begejstret Dronning
Sådan modtog Dronningen gaven
151 Diamanter til H.M. Dronningen
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

151 diamanter til Dronningen
Nordjyske stifttidende 70 år Dronningen

Hemmeligt Dronningen 70 år
Aabyposten, designeren & hemmelig..

Dronningens 70 års gave
Aabyposten afslører, designer Jan ....

Magasinet om 70 års dagen
Dronningens 70 års gave af designer..MERE INFORMATION

Design processen
Fra ide til smykke

Unika design
Diverse opgaver for kunder

Moderne design museum
Design som ikke forhandles længere.

Kreativitet
må udfoldes

Om virksomheden
Generelt

Fodsporene
kopierne

Papirkurven
Det der røg ud osv.
Pressemeddel_brill_royal_Art.htmlPressemeddel_brill_royal_heart.htmlPressemeddel_brill_royal_trend.htmlPressemeddel_brill_royal_charm.htmlPressemeddel_brill_royal_romance.htmlPressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlPapirkurv.htmlPressemeddel_brill_royal_Art.htmlPressemeddel_brill_royal_heart.htmlPressemeddel_brill_royal_trend.htmlPressemeddel_brill_royal_charm.htmlPressemeddel_brill_royal_romance.htmlPressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlPapirkurv.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7shapeimage_1_link_8shapeimage_1_link_9shapeimage_1_link_10shapeimage_1_link_11shapeimage_1_link_12shapeimage_1_link_13shapeimage_1_link_14shapeimage_1_link_15shapeimage_1_link_16shapeimage_1_link_17shapeimage_1_link_18shapeimage_1_link_19shapeimage_1_link_20shapeimage_1_link_21shapeimage_1_link_22shapeimage_1_link_23shapeimage_1_link_24shapeimage_1_link_25shapeimage_1_link_26shapeimage_1_link_27shapeimage_1_link_28shapeimage_1_link_29shapeimage_1_link_30

Designer og guldsmed Jan Jørgensen viser nye spændende veje i guldsmedebranchen, med sin charmerende kollektion af brillantsmykker, der er inspireret af vores små, buttede, søde og charmerende venner fra naturen.
Jan Jørgensens sikre fornemmelse for design er allerede velkendt fra ombytningsserien Royal Art, som efterhånden er blevet en klassiker, og nu bæres af utroligt mange. En ombytningsserie er karakteriseret ved at have to års fri ombytningsret. Man betaler kun differencen når der købes et nyt smykke med en større brillant.
Nu er Jan Jørgensen igen aktuel, med en modig og stilsikker fornyelse af de klassiske smykketyper i guldsmedebranchen, ombytnings- og diamantsmykker. Den fælles designidé for den nye kollektion er den fornemmelse vi alle får, når vi møder naturens mindste, tænk blot på hundehvalpen, den er blød, buttet og sød, og vi må bare røre ved den. Det er den fornemmelse Jan Jørgensen har indbygget i alle de nye brillantsmykker.
Naturens absolut bedste design

I naturen er der nogle, der i særlig grad påkalder sig især kvindernes opmærksomhed, de er uimodståelige – man bliver nødt til at røre ved dem! Ja, det er alle naturens babyer – tænk på en hundehvalp. Hundehvalpens buttede og bløde look er præcis det, der er fællesnævneren for Jan Jørgensens nye brillantkollektion. Alle smykkerne har det som hundehvalpen har, de er buttede, charmerende, bløde, og søde, og det er netop den fornemmelse der, efter Jan Jørgensens opfattelse,  er naturens absolut bedste design, fordi hvalpen automatisk påkalder sig et moderinstinkt. Når smykkerne forlader Jan Jørgensens guldsmedeværksted har guldsmeden sikret, at fornemmelsen af hundehvalp er med så moderinstinktet vækkes, man må bare røre ved smykkerne.

Hjerter med bamsens sjæl

I brillantkollektionen samles Jan Jørgensen bedste designerfaring, guldsmedehåndværket og inspirationen, så alt går op i en højere enhed.


Det buttede, bløde og venlige præger de nyeste brillantsmykker, hvor Jan Jørgensen igen viser, at han kan lide at gå nye veje i en søgen efter smukke former, anderledes udtryk indenfor bl.a. det evige symbol, hjertet. Jan Jørgensens grundlæggende idé er at gøre sig umage, og stræbe efter den ultimative funktionalitet og skønhed, baseret på de bedste håndværksmæssige erfaringer og traditioner indenfor smykkearbejde. Målet er at skabe oplevelser og smykker for hele livet, der er virkelig lagt kraft og sjæl i at skabe smykker med den ypperste skønhed og kvalitet.
Du kan blive meddesigner på dit eget brillantsmykke

Designer og guldsmed Jan Jørgensen har i mange år sat dagsordenen indenfor brillant- ombytningssmykker i Danmark og nu sætter han igen nye standarder i branchen med de nye familier af brillantsmykker som viser nye veje for måden at indfatte brillanter. Serierne indeholder et utal af nye spændende fatninger og kombinerer guldfarver og overflader på en ny måde.

 

Fornemmelser til flere millioner i Schweiz

Det var gennem Georg Jensen at et ophold i Genève i Schweiz blev muligt. Der var mange udfordringer i design- og guldsmedearbejdet hos den førende juvelér, Weber & Cie. i Schweiz. Blandt kunderne var oliesheiker der købte eksklusive, smukke og særprægede smykker til deres harem.  Smykkerne kostede flere millioner kr. pr. stk. I knap 2 år lærte Jan Jørgensen nye metoder indenfor håndværket, og forfinede sine teknikker. De knap to år bibragte stor viden om designarbejde, og viden om frembringelse af komplicerede smykker med personlighed.


I fritiden var det nu de spændende bjerge der trak. Jan Jørgensen stod på ski, og han klatrede i bjerge, og et fransksproget flyvecertifikat til hang-glider blev det også til.

Danmark på det kreative verdenskort

Hjemvendt og bosat i Aalborg fortsatte designarbejdet i diamant- og juvelérfirmaet Sixtus Thomsen. I en periode på to år fik Jan Jørgensen fremstillet en lang række unikke designs, der stadig nu, 15 år efter, kan købes hos Sixtus. 


Så var tiden inde til at gå helt egne veje. Først valgte Jan Jørgensen et års ophold på Skolen for Industridesign i Skive, og derefter, i 1989, begyndte han som free-lance designer. Det blev til mange slags design til producenter i både Norge, Sverige, Tyskland og Italien. Det var dog vanskeligt at styre licensaftalerne og især hvordan designer Jan Jørgensen blev præsenteret i de mange forskellige butikskæder og guldsmede virksomheder som markedsførte hans design. Især var det tydeligt at designkæderne havde en tendens til at trække designet hen mod det de kendte I forvejen. Det betød ofte at de mest banebrydende og nye ideer ikke kom ud på markedet. Derfor besluttede Jan Jørgensen at gå nye veje efter 4-5 år som succesfuld freelance designer.

Egen fremstilling og markedsføring af sit design.

I 1995 startede han derfor virksomheden Art of Jan Jørgensen der fremstiller og sælger eksklusive smykker som alle er designet af Jan Jørgensen. Smykkerne sælges via  udvalgte forhandlere i Danmark.


Art of Jan Jørgensen har siden starten lagt vægten på det bedste fra det ædle guldsmedehåndværk, kombineret med et design, hvor der er lagt alle kræfter i for at frembringe det perfekte look. Eksemplet Royal Romance ovenfor er nu blevet en klassiker, som er forsøgt kopieret af mange, men uden held, fordi Jan Jørgensen i design-processen har lavet det absolut bedste.Luft og hav inspirerer

Med udsigt til Limfjorden, og tæt på  Vesterhavet, er der fortsat rige muligheder for at dyrke sport til vands, hvilket bliver gjort, når der er tid. Også i luften, ved skrænterne nord for Løkken, bruger Jan Jørgensen sin fritid til at svæve blandt mågerne med para-glider. Svævende alene, på vindens kræfter, renses tankerne, og hovedet fyldes med positive og konstruktive ideer til nye smykker.


Design med skandinavisk baggrund

Selvom Jan Jørgensen har været  langt omkring med sit design, så er det dog Skandinaviens kultur og natur der er inspirationen til Jan Jørgensens klassiske, og dog markante designs. Ideerne kan komme fra mange kilder, men altid med naturen som omdrejningspunkt. Associationerne blomstrer ud fra naturens univers, hvor alt har en særlig karakter på alle årstider.Design museum på internettet

Jan Jørgensen har i de sidste 15 år været utrolig produktiv, dels som free-lance designer i Europa, men også til Art of Jan Jørgensen er det blevet til rigtigt mange designs... ja faktisk så mange, at det er blevet til et helt design museum som kan ses på hjemmesiden, www.artof.dk - hvor du under menuen “museum” kan opleve mange af de utallige tidligere designs, udført af Jan Jørgensen i ind- og udland. Design, der er med til at sætte Danmark på det kreative verdenskort.

 

Brillantsmykker inspireret af naturens absolut bedste design

Faktisk har Jan Jørgensen med sin nye brillant kollektion lavet en palette, der gør at forbrugeren kan blive med-designer på sit eget brillantsmykke,  hvad enten det drejer sig om en ring, et armbånd eller et halssmykke. Forbrugeren kan således selv vælge guldfarver overflader og kombinationer på alle de nye brillantserier, det kan forbrugeren fordi smykket først udføres på Jan Jørgensens guldsmedeværksted når forbrugeren har valgt deres kombination hos en Jan Jørgensen forhandler.
Kærlighed og krig

Kvinder elsker dem...mænd går i krig for dem..... og der er ingen grænse for al den mystik, der er blevet tillagt dem – diamanterne. De har deres navn fra det græske ”adamas”, som betyder uovervindelig eller uindtagelig. Diamanter blev skabt for lidt over tre mia. år siden ca. 200 km under jordens overflade, hvor intens varme og 45.000 atmosfæres tryk har presset kulatomer hårdt sammen i perfekte gitterstrukturer.


Senere blev de transporteret op til overfladen i vulkanudbrud. Det sidste af de diamantholdige vulkanudbrud fandt sted for 47 mio. år siden.


Diamanter har altid fascineret kvinder og ikke uden grund. Den lille skinnende sten er en fryd for øjet, når den med sine glimt blinker i solens og lysets skin.


Glæde hver dag hele livet

Alle smykker fra Jan Jørgensen indeholder diamanter i brillantslibning, og smykkerne har en form og et udtryk, der vækker begejstring gang på gang – selv efter mange gensyn. Med ombytnings- og brillantsmykkerne fra Jan Jørgensen er du sikker på at få en unik kvalitet, og et smukt design, indeholdende hundehvalpe-looket, der vil glæde dig hver dag hele livet.


Den største eller smukkeste brillant for pengene

I alle brillant smykkerne fra designer Jan Jørgensen, kan du vælge frit imellem om du ønsker den smukkeste brillant i dit smykke, eller om du er mere til en lidt større brillant for de samme penge. Det er et temperamentspørgsmål som designer Jan Jørgensen trykt overlader til forbrugeren selv at afgøre.Funktion til hver en tid

Som led i nyudviklingen af ombytnings- og brillantkollektionen er der en unik fællesnævner for alle ring designene, nemlig en anatomisk tilpasset ringfacon, som Jan Jørgensen har givet navnet quatro.


Denne særlige quatro ringfacon smyger sig elegant om fingeren.

Formen er unik for Jan Jørgensen, og betyder at diamantringen altid sidder rigtigt på fingeren, så diamanten vender opad i dagligt brug.


I serien Royal Art er et unikt tre-kantet svungent design med til at ringen har den perfekte pasform. Denne serie fås derfor ikke i quatro formen.
Fornemmelsen for design startede tidligt.

45-årige Jan Jørgensen er opvokset i Nordsjælland, midt i kuperet natur, tæt ved Grib skov og Esrum sø - mennesket der tidligt vidste at formgivning skulle præge livets bane.  Efter folkeskolen stod det klart for Jan Jørgensen, at arbejde med guld og design var målet, og han kom i lære som guldsmed hos W. Ring i København.


Naturen spilledet en stor rolle i Jan Jørgensens opvækst, og inspirerede senere til smykke-formgivningen. Familien havde en båd, hvilket gav Jan Jørgensen lyst til det våde element. Som barn sejlede han optimistjolle, og gik i ungdomsårene ind i surf-sporten, da den begyndte. Han dyrkede wind-surfing med succes på konkurrenceplan, indtil design-ambitionerne bragte ham videre til Schweiz.


 

Billederne ovenfor  er placeret der hvor de passer naturligt ind i teksten


Herunder kan du downloade teksten ( i word), Samt billederne som er vist ovenfor i presse meddelsen. Billederne herunder, ligger i samme rækkefølge som du ser i pressemeddelsen. Billederne er i trykkvalitet/fuld størrelse 2 MB.

Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/Royalart_hovedringe.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/presse_heartring2farv.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/charm-brill_vedh.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/heart_brill_familie.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/hundehvalp_hoved_1.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/Royal_herart_brill_hoved.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/charm_brill_designselv.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/charm_brill_familie.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/trend_brill_hoved.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/trend_brill_familie.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/Brillant_foto.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/charm_brill_ringmathvid.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/Unika_5ctilober.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/skitse_3ringe_hvid.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/Presse_brill_romance.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/Paraglider-jjmotor.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/stemning_brill_presse.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/unika_bagetm2trekanter.jpg

DOWNLOAD PRESSEMEDDELSEN

Presseteksten (i ms.word)

Royal Art klassikeren

Download billedet i fuld størrelse på linken herunder

ROYAL HEART...

Lader romantikken blomstre

Hundehvalpen

Download billedet i fuld størrelse på linken herunder

ROYAL CHARM vedhæng.

I 14 karat  hamret guld med hvidguls fatning isat 0,04 ct brillant.

EN HEL FAMILIE...

Royal Heart serien.... udføres   som ringe, halssmykker, ørestikker, armbånd, og alle op til 1,00 ct. brillanter

DESIGN SELV....

Forbrugeren kan selv sammensætte overflader og evt. antal brillanter  der skal være i netop deres ringe. 

DESIGN SELV....

I  kan selv  sammensætte  guldfarver,  overflader og evt. antal brillanter  der skal være i netop Jeres ringe.  Ringmodellerne udføres i 5 bredder, og derfor i 5 prisklasser.

ROYAL CHARM...

Royal Charm serien.... udføres   som ringe, halssmykker, ørestikker, armbånd, og alle op til 0,24 ct. brillanter

Royal Trend

Download billedet i fuld størrelse på linken herunder

EN HEL FAMILIE...

Royal Trend  serien.... udføres  som ringe, halssmykker, ørestikker, armbånd, og alle op til 0,24 ct. brillanter

SMUKKEST eller STØRST ...

Royal Trend  serien.... udføres i  2 forskellige brillant kvaliteter, derfor kan du vælge om du vil have den smukkeste brillant, eller en større til den samme pris.

ROYAL CHARM ring....

I 14 karat  matteret hvidguld isat 0,19 ct brillant.

Jan Jørgensen

Designer og Guldsmed

SKITSER

Download billedet i fuld størrelse

på linken herunder

DESIGN SELV....

I  kan selv  sammensætte  guldfarver,  overflader og  antal brillanter  som  skal være i netop Jeres ringe.  Ringmodellerne udføres i 5 bredder, og derfor i 5 prisklasser.

UNIKA DESIGN

5,0 carat brillant, med 1,75 ct små brillanter fattet under den store diamant.

Paragliding

fri som fuglen

Naturens formgivning

Download billedet i fuld størrelse

på linken herunder

Unika

ialt 4,50 carat specialslebne brillanter

Download billedet i fuld størrelse på linken herunder

Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/JanJ_strand.jpg

ROYAL TREND vedhæng....

I 14 karat  hamret guld og blankt hvidguld isat 0,09 ct brillant.

ROYAL ROMANCE vedhæng....

I 14 karat  hamret og blankt hvidguld isat 0,14 ct brillant.

Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/diam_romance_blhvid.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/diam_trendveh_hamrodmkule.jpg
Download teksten ovenfor herPressemeddel_generel_Brillantsmykker_files/Dan08_gen_pres_brill.doc