Pressemeddelelse
Om designer og guldsmed Jan Jørgensen


ANDRE PRESSE MEDDELSER

Om Brillant smykkerne
Brillantsmykker i unikt design +designeren

Om vielsesringe
Vielsesringene og designeren

Om alliance smykkerne
Klassisk design med ny karakterPRESSE OMTALE
Dronningens “magiske hat”
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

H.M. Dronningens “magiske hat”
TV2.Indslag Se nordlyset er i magisk broc..

Forunderlig broche til Dronningen
TV.Indslag Mød designeren og se tilbliv..

Det skrev aviserne før aflevering
Aviserne var med da Dronningens hat...

Det skrev aviserne efter jubilæet
Aviserne om Dronningens hat

Dronningen i branche magasinet
Hele smykkebrancen fik flot artikel

Begejstret Dronning
Sådan modtog Dronningen gaven
151 Diamanter til H.M. Dronningen
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

151 diamanter til Dronningen
Nordjyske stifttidende 70 år Dronningen

Hemmeligt Dronningen 70 år
Aabyposten, designeren & hemmelig..

Dronningens 70 års gave
Aabyposten afslører, designer Jan ....

Magasinet om 70 års dagen
Dronningens 70 års gave af designer..MERE INFORMATION

Design processen
Fra ide til smykke

Unika design
Diverse opgaver for kunder

Moderne design museum
Design som ikke forhandles længere.

Kreativitet
må udfoldes

Om virksomheden
Generelt

Fodsporene
kopierne

Papirkurven
Det der røg ud osv.
Pressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlPapirkurv.htmlPressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_efteromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlPapirkurv.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7shapeimage_1_link_8shapeimage_1_link_9shapeimage_1_link_10shapeimage_1_link_11shapeimage_1_link_12shapeimage_1_link_13shapeimage_1_link_14shapeimage_1_link_15shapeimage_1_link_16shapeimage_1_link_17shapeimage_1_link_18shapeimage_1_link_19shapeimage_1_link_20shapeimage_1_link_21shapeimage_1_link_22shapeimage_1_link_23shapeimage_1_link_24
Galleri_Ringe.html

Designer og guldsmed Jan Jørgensen viser nye spændende veje i guldsmedebranchen, med sine nye kollektioner med indbyggede fornemmelser fra naturens mindste.


Jan Jørgensens sikre fornemmelse for design er allerede velkendt fra diamantsmykkerne Royal Art, som efterhånden er blevet en klassiker, og nu bæres af utroligt mange.


Nu er Jan Jørgensen igen aktuel, med en modig og stilsikker fornyelse af de klassiske smykketyper i guldsmedebranchen, diamantsmykker, vielses- og allianceringe. Den fælles designidé for de nye kollektioner er den fornemmelse vi alle får, når vi møder naturens mindste, tænk blot på killingen eller hundehvalpen, de er bløde, buttede og søde, og vi må bare røre ved dem. Det er den fornemmelse Jan Jørgensen har indbygget i alle de nye smykker.Fornemmelsen for design startede tidligt.

45-årige Jan Jørgensen er opvokset i Nordsjælland, midt i kuperet natur, tæt ved Grib skov og Esrum sø - mennesket der tidligt vidste at formgivning skulle præge livets bane.  Efter folkeskolen stod det klart for Jan Jørgensen, at arbejde med guld og design var målet, og han kom i lære som guldsmed hos W. Ring i København.


Naturen spilledet en stor rolle i Jan Jørgensens opvækst, og inspirerede senere til smykke-formgivningen. Familien havde en båd, hvilket gav Jan Jørgensen lyst til det våde element. Som barn sejlede han optimistjolle, og gik i ungdomsårene ind i surf-sporten, da den begyndte. Han dyrkede wind-surfing med succes på konkurrenceplan, indtil design-ambitionerne bragte ham videre til Schweiz.
Fornemmelser til flere millioner i Schweiz

Det var gennem Georg Jensen at et ophold i Genève i Schweiz blev muligt. Der var mange udfordringer i design- og guldsmedearbejdet hos den førende juvelér, Weber & Cie. i Schweiz. Blandt kunderne var oliesheiker der købte eksklusive, smukke og særprægede smykker til deres harem.  Smykkerne kostede flere millioner kr. pr. stk. I knap 2 år lærte Jan Jørgensen nye metoder indenfor håndværket, og forfinede sine teknikker. De knap to år bibragte stor viden om designarbejde, og viden om frembringelse af komplicerede smykker med personlighed.


I fritiden var det nu de spændende bjerge der trak. Jan Jørgensen stod på ski, og han klatrede i bjerge, og et fransksproget flyvecertifikat til hang-glider blev det også til.Danmark på det kreative verdenskort

Hjemvendt og bosat i Aalborg fortsatte designarbejdet i diamant- og juvelérfirmaet Sixtus Thomsen. I en periode på to år fik Jan Jørgensen fremstillet en lang række unikke designs, der stadig nu, 15 år efter, kan købes hos Sixtus. 


Så var tiden inde til at gå helt egne veje. Først valgte Jan Jørgensen et års ophold på Skolen for Industridesign i Skive, og derefter, i 1989, begyndte han som free-lance designer. Det blev til mange slags design til producenter i både Norge, Sverige, Tyskland og Italien. Det var dog vanskeligt at styre licensaftalerne og især hvordan designer Jan Jørgensen blev præsenteret i de mange forskellige butikskæder og guldsmede virksomheder som markedsførte hans design. Især var det tydeligt at designkæderne havde en tendens til at trække designet hen mod det de kendte I forvejen. Det betød ofte at de mest banebrydende og nye ideer ikke kom ud på markedet. Derfor besluttede Jan Jørgensen at gå nye veje efter 4-5 år som succesfuld freelance designer.


 

Egen fremstilling og markedsføring af sit design.

I 1995 startede han derfor virksomheden Art of Jan Jørgensen der fremstiller og sælger eksklusive smykker som alle er designet af Jan Jørgensen. Smykkerne sælges via  udvalgte forhandlere i Danmark.


Art of Jan Jørgensen har siden starten lagt vægten på det bedste fra det ædle guldsmedehåndværk, kombineret med et design, hvor der er lagt alle kræfter i for at frembringe det perfekte look. Eksemplet Royal Art ovenfor er nu blevet en klassiker, som er forsøgt kopieret af mange, men uden held, fordi Jan Jørgensen i design-processen har lavet det absolut bedste.Luft og hav inspirerer

Med udsigt til Limfjorden, og tæt på  Vesterhavet, er der fortsat rige muligheder for at dyrke sport til vands, hvilket bliver gjort, når der er tid. Også i luften, ved skrænterne nord for Løkken, bruger Jan Jørgensen sin fritid til at svæve blandt mågerne med para-glider. Svævende alene, på vindens kræfter, renses tankerne, og hovedet fyldes med positive og konstruktive ideer til nye smykker.
Design med skandinavisk baggrund

Selvom Jan Jørgensen har været  langt omkring med sit design, så er det dog Skandinaviens kultur og natur der er inspirationen til Jan Jørgensens klassiske, og dog markante designs. Ideerne kan komme fra mange kilder, men altid med naturen som omdrejningspunkt. Associationerne blomstrer ud fra naturens univers, hvor alt har en særlig karakter på alle årstider.
Fornemmelsen fra naturens mindste er den nye design-baggrund

Nu er Jan Jørgensen aktuel med 3 nye kollektioner, her samles Jan Jørgensen bedste designerfaring, guldsmedehåndværket og inspirationen, og alt går op i en højere enhed.


I naturen er der nogle, der i særlig grad påkalder sig især kvindernes opmærksomhed, de er uimodståelige – man bliver nødt til at røre ved dem! Ja, det er alle naturens babyer – tænk på en kattekilling eller en hundehvalp. Hundehvalpens buttede og bløde look er præcis det, der er fællesnævneren for Jan Jørgensens tre nye kollektioner. Alle smykkerne har det som hundehvalpen har, de er buttede, charmerende, bløde, og påkalder sig næsten et moderinstinkt hos kvinden, der ser og rører ved dem.  Når smykkerne forlader Jan Jørgensens guldsmedeværksted har guldsmeden sikret at fornemmelsen af hundehvalp er med.

Brillant smykker med hvalpens sjæl

Det buttede, bløde og venlige præger de nyeste brillantsmykker, hvor Jan Jørgensen igen viser, at han kan lide at gå nye veje i en søgen efter smukke former, anderledes udtryk og bedre løsninger indenfor bl.a. det evige symbol, hjertet. Jan Jørgensens grundlæggende idé er at gøre sig umage og stræbe efter den ultimative funktionalitet og skønhed, baseret på de bedste håndværksmæssige erfaringer og traditioner indenfor smykkearbejde. Målet er at skabe oplevelser og smykker for hele livet, der er lagt kraft, sjæl og udtryk i at skabe smykker med den ypperste skønhed og kvalitet. 

Buttede, søde og bløde, men slidstærke

Romantisk skal det være når det handler om vielsesringe, de skal bæres hele livet, så de skal være behagelige at bære hver dag, og ringene skal holde til daglig slitage, så her opfylder design opskriften med hundehvalpe-fornemmelsen også en vigtig funktion. Alle vielsesringene fra Jan Jørgensen er kraftige og slidstærke, og der også er tænkt på at parrets ringe ofte skal ændres i størrelse igennem livet.


Brudeparret kan blive med-designere på deres helt egne ringe

Med sit design har Jan Jørgensen samtidigt åbnet muligheden for at parret kan blive meddesignere på deres egne vielsesringe. Det kan de, fordi ringene er udført som en palette, hvor de selv kan vælge ringenes bredde og kombinere flere guldfarver og overflader, så de får netop det udseende og den effect, der passer til netop deres vielsesringe. De kan endda også selv vælge, hvor mange brillanter der evt. ønskes placeret i deres ringe.


Udfordring at forny den kendte klassiker

Udfordringen er stor når man begiver sig ind på at forny et klassisk begreb som allianceringen, men når opgaven er vanskelig så kommer det bedste frem i designer Jan Jørgensen, og med hjælp fra hundehvalpe designopskriften, og en stor portion stædighed, er det lykkedes at udføre flere ”familier” af helt anderledes alliancesmykker, her er der ikke bare tale om en ny alliancering, men om hele ”familier” af alliance smykker, hvor der ud over ringen også er tilhørende øresmykker, halssmykker og armbånd  med i serierne.

Funktion hver dag hele livet

Som led i nyudviklingen af kollektionerne er der en unik fællesnævner når det drejer sig om ringene, hvad enten det drejer sig om brillantringe, vielsesringe eller allianceringe, nemlig en anatomisk tilpasset ringfacon som Jan Jørgensen har givet navnet quatro.


Denne særlige quatro ringfacon smyger sig elegant om fingeren.

Formen er unik for Jan Jørgensen, og betyder at diamant-, alliance- eller vielsesringen altid sidder rigtigt på fingeren, så diamanten vender opad hver dag.
Design museum på internettet

Jan Jørgensen har i de sidste 15 år været utrolig produktiv, dels som free-lance designer i Europa, men også til Art of Jan Jørgensen er det blevet til rigtigt mange designs... ja faktisk så mange, at det er blevet til et helt design museum som kan ses på hjemmesiden, www.artof.dk - hvor du under menuen museum” kan opleve mange af de utallige tidligere designs, udført af Jan Jørgensen i ind- og udland. Design, der er med til at sætte Danmark på det kreative verdenskort.

 

Designer med sikker fornemmelse for smykker

Billederne ovenfor  er placeret der hvor de passer naturligt ind i teksten


Herunder kan du downloade teksten ( i word), Samt billederne som er vist ovenfor i presse meddelsen. Billederne herunder, ligger i samme rækkefølge som du ser i pressemeddelsen. Billederne er i trykkvalitet 2 MB.

Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/unika5ct.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/skitse_3ringe_hvid.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/Royalart_hovedringe.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/paraglider_inspir.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/inspir_skandiv_perspektiv.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/Hundehvalp_presse_1.JPG
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/Royal_herart_brill_hoved.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/trend_brill_hoved.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/charm-brill_vedh.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/heart_vedh_mathvid.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/Real_promise_dameringe.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/Heart_hoved.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/vi_feel_mhj_familie.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/United_trend__hoved.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/united_trend_familie.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/quadro_united_heart.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/unika_svingm2drober.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/charm_par_2farv.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/united_heart_designsel.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/united_romance_hoved.jpg

DOWNLOAD PRESSEMEDDELSEN

Presseteksten (i ms.word)

Jan Jørgensen

Designer og Guldsmed

SKITSER

Download billedet i fuld størrelse på linken herunder

UNIKA DESIGN

5,0 carat brillant, med 1,75 ct små brillanter fattet under den store diamant.

ROYAL ART

Download billedet i fuld størrelse på linken herunder

Paragliding i Vendsyssel.. Aftenstemning

Download billedet i fuld størrelse på linken herunder

Firkantet pasform

udføres i alle ringene, så brillanterne altid vender opad

PERSPEKTIVET

efter en storm.

HUNDEHVALP

Den må vi røre ved

BRILLANT KOLLEKTIONEN

ROYAL HEART....

Romantiske brillant ringe med fornemmelsen for det vi kan lide ved en hundehvalp

BRILLANT KOLLEKTIONEN

ROYAL TREND....

mere spænstigt bliver det ikke 

BRILLANT KOLLEKTIONEN

ROYAL CHARM

I 14 karat  hamret guld med hvidguls fatning isat 0,04 ct brillant.

BRILLANT KOLLEKTIONEN

ROYAL HEART

I 14 karat  matteret  hvidguld med 0,04 ct brillant.

VIELSES KOLLEKTIONEN

REAL PROMISE..

I  kan selv  sammensætte  guldfarver,  overflader og evt. antal brillanter  der skal være i netop Jeres ringe.  Ringmodellerne udføres i 5 bredder, og derfor i 5 prisklasser.

VIELSES KOLLEKTIONEN

ROYAL HEART

I  kan selv  sammensætte  guldfarver,  overflader og evt. antal brillanter  der skal være i netop Jeres ringe.  Ringmodellerne udføres i 5 bredder, og derfor i 5 prisklasser.

VIELSES KOLLEKTIONEN

REAL FEELINGS

I  kan selv  sammensætte  guldfarver,  overflader og evt. antal brillanter  der skal være i netop Jeres ringe.  Ringmodellerne udføres i 5 bredder, og derfor i 5 prisklasser.

VIELSES KOLLEKTIONEN

ROYAL CHARM

Vielsesringe 6,0 mm. I 14 karat hamret guld med hvid fatning isat 0,24 ct brillant.

ALLIANCE KOLLEKTIONEN

UNITED HEART

Du  kan selv  sammensætte  guldfarver,  overflader og  antal brillanter  som  skal være i netop dine alliance smykker.  Alliance modellerne udføres i 5 bredder, og derfor i 5 prisklasser.

ALLIANCE KOLLEKTIONEN

UNITED ROMANCE

Du  kan selv  sammensætte  guldfarver,  overflader og  antal brillanter  som  skal være i netop dine alliance smykker.  Alliance modellerne udføres i 5 bredder, og derfor i 5 prisklasser.

ALLIANCE KOLLEKTIONEN

UNITED TREND

Du  kan selv  sammensætte  guldfarver,  overflader og  antal brillanter  som  skal være i netop dine alliance smykker.  Alliance modellerne udføres i 5 bredder, og derfor i 5 prisklasser.

ALLIANCE KOLLEKTIONEN

UNITED TREND

Royal Trend  serien.... udføres  som ringe, halssmykker, ørestikker, armbånd, og alle op til 0,24 ct. brillanter

DESIGN MUSEUM

Design der ikke er set i danmark

Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/JanJ_strand.jpg

VIELSES KOLLEKTIONEN

MATCH HEART

Vielsesringe 7,0 mm. I 14 karat hamrethvidguld isat brillanter.

VIELSES KOLLEKTIONEN

MATCH MIRROR

Vielsesringe 4,0 - 7,0 mm. I 14 karat guld isat brillanter

Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/vi_match_heart_hoved.jpg
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/vi_match_mirror_familie.jpg

ALLIANCE KOLLEKTIONEN

UNITED ROMANCE

ALLIANCE KOLLEKTIONEN

UNITED CLASSIC

Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/Vi_united_classic_stak.jpg
Download teksten ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/Dan08_pres_Designeren.doc
Download billedet ovenfor herPressemeddel_generel_designeren_files/Uni_roma_to_vedh.jpg