PRESSE OMTALE
Arkivet er sorteret med seneste øverst.
Opdateret  i Januar 2012

Dronningens “magiske hat”
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

H.M. Dronningens “magiske hat”
TV2.Indslag Se nordlyset er i magisk broc..

Forunderlig broche til Dronningen
TV.Indslag Mød designeren og se tilbliv..

Det skrev aviserne før aflevering
Aviserne var med da Dronningens hat...

Det skrev aviserne efter jubilæet
Aviserne om Dronningens hat

Dronningen i branche magasinet
Hele smykkebrancen fik flot artikel

Begejstret Dronning
Sådan modtog Dronningen gaven


151 Diamanter til H.M. Dronningen
I anledning af H.M. Dronning Margerethes 
40 års jubilæum

151 diamanter til Dronningen
Nordjyske stifttidende 70 år Dronningen

Hemmeligt Dronningen 70 år
Aabyposten, designeren & hemmelig..

Dronningens 70 års gave
Aabyposten afslører, designer Jan ....

Magasinet om 70 års dagen
Dronningens 70 års gave af designer..EGNE-PRESSEMEDDELELSER
Vælg type herunder
Opdateret  i Januar 2012

En Magisk hat til Dronningen
H.M. Dronning Margrethe 40 års regent

Special opgave til Dronningen
Unik start på et helt nyt eksklusivet smykkesystem

Om designeren og smykkerne
Portræt af designeren og hans smykker

Om Brillant smykkerne
Brillantsmykker i unikt design +designeren

Om vielsesringe
Vielsesringene og designeren

Om alliance smykkerne
Klassisk design med ny karakterMERE INFORMATION

Design processen
Fra ide til smykke

Unika design
Diverse opgaver for kunder

Moderne design museum
Design som ikke forhandles længere.

Kreativitet
må udfoldes

Om virksomheden
Generelt

Fodsporene
kopierne

Forhandlere
Guldsmede forretninger

Papirkurven
Det der røg ud osv.


Presse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlPressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012.htmlPressemeddel_Dronning_forsvarsbrodre_2010.htmlPressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlhttp://janjorgensensmykker.dk/forhandlerkortPapirkurv.htmlPresse-omt_TV2_Nord.htmlPresse-omt_TV_24_nordjyske.htmlPresse-omt_dron_foromtale_hat_avis.htmlPresse-omt_magasin_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_dfb_efteromtale_hat.htmlPresse-omt_kugler_dron70_stiftidende.htmlPresse-omt_foromt_aabypost_kugler_dron70.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_abyposten.htmlPresse-omt_endl_kugler_dron70_design_ure.htmlPressemeddel_Dronning_magsik_hat_2012.htmlPressemeddel_Dronning_forsvarsbrodre_2010.htmlPressemeddel_generel_designeren.htmlPressemeddel_generel_Brillantsmykker.htmlPressemeddel_generel_Vielsesringe.htmlPressemeddel_generel_Alliancesmykker.htmlDesignprocessen.htmlGalleri_Unika.htmlD-museum/Sider/Museum_1989-1992.htmlKreativitet.htmlVirksomheden.htmlFodsporene.htmlhttp://janjorgensensmykker.dk/forhandlerkortPapirkurv.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7shapeimage_1_link_8shapeimage_1_link_9shapeimage_1_link_10shapeimage_1_link_11shapeimage_1_link_12shapeimage_1_link_13shapeimage_1_link_14shapeimage_1_link_15shapeimage_1_link_16shapeimage_1_link_17shapeimage_1_link_18shapeimage_1_link_19shapeimage_1_link_20shapeimage_1_link_21shapeimage_1_link_22shapeimage_1_link_23shapeimage_1_link_24shapeimage_1_link_25shapeimage_1_link_26shapeimage_1_link_27

Mere presse omtale

Vælg hvad du vil læse eller se på menuen til venstre

Igennem tiden er der blevet skrevet og vis meget om smykkerne og Designer Jan Jørgensen. Det er både TV , aviser og magasiner som har  fortalt nyheder og interessante historier igennem årene. I presse sektion her, har vi lagt nogle af de vigtigste historier fra de seneste år. Læs bla. om design selv smykket til H.M. Dronning margrethes 70 års fødselsdag.


På denne side har vi samlet de pressemeddelelser som er udsendt gennem årene, mange af historierne og smykke nyheder har været trykt i diverse nyhedsmedier  i Danmark. Se historierne under “ EGNE-PRESSEMEDDELELSER” i menuen til venstre

Short cut... Se også 24 Nordjyske Indslag.

24 Nordjyske TV mød designeren til H.M Dronning Margrethe´s 40 års Jubilæum

Se det her...

Det skrev aviserne efter 40 års Jubilæet.

Efter H.M. Dronning Margrethe havde modtaget gaven, kunne aviserne afsløre, hvilket smykke Dronningen fik.

Det er en svær opgave at beskrive, fordi den magiske broche og det lige så magsiske smykkeskrin skal ses i bevægelse. Hemmeligheden kendes kun af Dronningen, designeren og få andre, for vi skal bevare “magien” 

Art of Jan Jørgensen

Aabybro Centeret 10

9440 Aabybro

Tlf: 96170202

info@artof.dk

Short cut... Se også TV2 Nord Indslag.

TV2Nord indslag om et “magisk” smykke til H.M Dronning Margrethe´s 40 års Jubilæum

Se det her...

Det skrev aabybro posten den 17 januar 2012

I sidste uge lovede vi at vise smykket, som guldsmed Jan Jørgensen i tæt samarbejde med hans medarbejder, Peter, har skabt i anledning af Dronningens jubilæum. Bestillingen blev afgivet for godt en måned siden af Karl Erik Nielsen, Aabybro, som er formand for foreningen, ”De samvirkende Danske Forsvarsbrødre”.


Jan Jørgensen havde frie hænder, dog lå det fast, at foreningens tre farver, rød, hvid og grøn, samt Dronningens logo skulle indgå i smykket. Jan Jørgensen fortæller: - Dronning Margrethe er en kvinde, der gerne bærer store smykker, og snart besluttede jeg at lave en broche.


At Dronningen desuden er kendt for sine store hatte gav inspirationen til at udforme brochen som en hat, og den skulle både være magisk og grænseoverskridende. Nordlysets magnetisme har inspireret mig til eksperimenter med nogle løsninger, jeg aldrig tidligere har ført ud i livet. NU skulle idéen stå sin prøve, og jeg ville lave et smykke, der aldrig før er set.


Det færdige resultatet består af flere dele: En stander, udformet som en slags spyd, monteret på en gedigen plade, alt udført i sterlingsølv. På ”spyddet” svæver på magisk vis tre kugler i forskellige størrelser med indgraverede symboler for Danmark, Grønland og Færøerne. På toppen anbringes hatten, når den ikke er i brug.


Selve hatten, som ligeledes er i sølv, har en flot svungen skygge. Hattebåndet er i guld, hvorpå tre brillanter, en rød, en hvid og en grøn er monteret. På indersiden af hatteskyggen er indgraveret Dronningens monogram og årstallene 1972 – 2012, og på toppen sidder en aftagelig diamant, der også fungerer som afslutning, når hatten sidder på standeren. En særlig kugle i sølv erstatter den traditionelle nål i brochen, får nærmest hatten til at svæve på stoffet, den monteres på.


Dronning Margrethe er protektor for foreningen, ”De samvirkende Danske Forsvarsbrødre”, og mandag i sidste uge blev smykket præsenteret for Karl Erik Nielsen. Han var begejstret og så frem til fredag, hvor han personligt skulle aflevere smykket til Dronningen. - Jeg afleverer i første omgang en ”hatteæske” til Dronningen. Heri er kun standeren, og så kan hun undre sig over, hvad den skal anvendes til, indtil jeg overrækker de tre sølvkugler, én af gangen, og fortæller, hvad de symboliserer. Til sidst åbner jeg min jakke og afslører selve brochen, som er placeret på min skjorte.


Dronningen er én af de få, der bliver indviet i hemmeligheden bag smykket, og jeg er sikker på, hun bliver begejstret og glæder sig til at præsentere det magiske smykke for sine børnebørn, slutter Karl Erik Nielsen. Det magiske smykke er svært at beskrive, men det kan ses i bevægelse på www.artof.dk .

Det skrev Nordjyske stiftidende den 14 januar 2012

Magisk smykke til regenten

af. Michael Christiansen


Dronning Margrethe fejrer i dag sit 40 års jubilæum som regent.


Designer og guldsmed Jan Jørgensen, Aabybro, har skabt et smykke til regenten i dagens anledning - kaldet "Dronningens hat".


Smykket en en gave fra De samvirkende danske Forsvarsbroderselskaber. Det er ikke første gang, Jan Jørgensen har skabt et smykke til H.M. Dronningen. Til hendes 70 års fødselsdag i 2010 udførte han med forsvarsbroderselskabet som giver et multi-smykke, som kan bruges som halssmykke, armbånd eller fæste til tørklæder.


Man kan sige, at dronningen indirekte har blandet sig i udformningen af det ny smykke.

  1. -Hun har fortalt, at hun er glad for smykket fra fødselsdagen, men at hun ikke brugte funktionsmuligheden som armbånd. Hun bryder sig ikke om at have armbånd på. De føles som "håndjern", forklarer Jan Jørgensen. Smykket svæver Smykket er hatten, mens sølvfodens tre kugler repræsenterer Danmark, Grønland og Færøerne. Sølvfoden tjener til opbevaring af hatte-smykket, når det ikke er i brug. Her svæver hatten ganske bogstaveligt over de tre kugler, ligesom de tre kugler svæver over foden.

Karl Erik. som skal overrække gaven

Brochen på smykkeskrinet.

Short cut... Læs hvad aviserne skrev om Dronningens hat før afleveringen.

Det skrev pressen før H.M. Dronning Margrethe personligt fik smykket på dagen.

Se det her...